En Yangın Kapısı Sırları

Wiki Article

Özellikle içli ve değerli materyallerin olduğu odaların baplarının katiyen yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.

Yangın Bapları tercihe için; 60, 90 ve 120 zaman yangın dayanımı seçenekleriyle imal edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü misilı ve kalitesi, yangın kapısının en taban kalite ve sağlamlık standartlarından biridir.

Genel amacı insanoğluın binayı dokunca gıyaben ayrılma etmesi olan bapların, öncesinde yönlendirme tabelaları sonrasında ise yangın merdivenleri bucak aldatmaır.

Fakat genelde kullanılan biçimi aşağı doğru itilen ve kolaylıkla açılmasını sağlayıcı panik kol şeklindedir. Korkulu durumlarda kullanılacağı sinein enikonu çalışmalevsel şekilde fariza yapmalıdır.

Yapılan bir binanın özelliklerine ve kullanma amacına bakılırsa sınırlı yapı teftiş şartlarını katkısızlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları umumiyetle TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (ivedi çıkış kapılarının) sınırlı durumlara için TSE şartlarını esenlaması gerekmektedir.

Yangın Çıkış Kapısı bir binada yangın yerinde insanoğluın emniyetli bir şekilde boşaltma edilmesini sağlayıcı kapı sistemleridir.

Çift kanatlı yangın kapıları: Bu tip yangın bapları, dü kapı kanadından oluşur ve henüz geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı yüce direnç gösterirler ve yangının vesair alanlara yayılmasını önlemek yürekin tasarlanmıştır.

Yangın vakalarında insanoğluın binaları katkısızlıklı şekilde terk etmelerini sağlayıcı Yangın Çıkış Kapısı kullanılacağı Yangın Kapısı dokumaya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Ankara Yangın Bapsı çalmak isteyenler ferdî yahut kurumsal kullanıcılar Ankara’da bulunan ofisimizi ziyaret ederek yahut İletişim kanallarımızı kullanıp Bizlere Ulaşarak Yangın Kapıları ile müntesip merak ettikleri tüm konular karşı bilgi sahibi olabilirler.

Maşer arasında yangın kaçış kapısı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 karar sayılı "Binaların Yangından Korunması üzerine Yönetmelik"i mütalaa etmek midein tıklayın.

Yangın merdiveni kapısına tek şekilde kilit ağırlıklamaz. Bazı binalar kullanma saatleri dışında böyle bir yolu tercih edebilmektedir. Temelı az katlı binalarda da hırsızlığı önlemek amacıyla yangın kapıları kilitlenebilmektedir.

Yangın Bapsı Kilidi kapının hudayinabit kapanması ile yanında devreye giren, ısı ve esrarın özge tarafa geçmesini önleyen Yangın Bapsı Mekanizmalarının en önemlilerinden birisidir. Bu kilit yardımıyla Yangın Bapsı sıkı sertya kapanmaktadır.

Yangın Bapsı seçer dikkat edilmesi müstelzim temelı noktalar vardır. Öncelikle Yangın Çıkış Kapkaloriın peklik süresi ve klası belirlenmelidir.

Yangın kapısı imalatı bilimsel bilgiler ışığında son teknolojik gelişmeler kullanılarak gerçekleştirilmektedir.

Report this wiki page